Navigácia

  • Zápis do 1. ročníka

  • Fašiangový karneval

    Fašiangový karneval

    Dňa 5.3.2019 sme v základnej škole fašiangovali. Žiaci sa na karneval už dávno tešili. Predviedli sa v rozmanitých a nádherných maskách. Všetci preukázali svoju tvorivosť a jedinečnosť. Veselá nálada ich sprevádzala počas celej akcie. Spievalo sa, tancovalo a súťažilo. Nezabudli sme ani na sladkú odmenu a darčeky. Deti zažili kopec dobrej zábavy.

  • Fašiangové vystúpenie pre dôchodcov

    Fašiangové vystúpenie pre dôchodcov

    Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde, kto nemá kožuška, zima mu bude… takto sa začína najznámejšia fašiangová pesnička a tak sa začína aj pásmo fašiangových zvykov a tradície žiakov ZŠ.
    Fašiangy – symbol radosti, veselosti, zábavy a hodovania. Také boli v minulosti a také sa zachovávajú v niektorých regiónoch aj dnes.                                                                                                                              Žiaci vystúpili s týmto programom dňa 24.2.2019 pre Jednotu dôchodcov vo Veľkých Kozmálovciach. Našich seniorov potešili a zabavili.

  • Výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa/ky Základnej školy Veľké Kozmálovce

    OBEC VEĽKÉ KOZMÁLOVCE

     

         v zastúpení starostom obce a v súlade s § 4 ods. 1 zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a § 5 zákona  NR SR č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov vyhlasuje

     

    výberové konanie

    na obsadenie funkcie riaditeľa/ky

     

    Základnej školy, Veľké Kozmálovce 56

     

     

    Kvalifikačné predpoklady a iné požiadavky:

    • požadované na druh a typ školy podľa vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 437/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné predpoklady pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov
    • dosiahnutie kariérového stupňa pedagogický zamestnanec s I. atestáciou podľa  zákona      NR SR č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    • najmenej 5 rokov pedagogickej praxe
    • zdravotná spôsobilosť v zmysle § 10 ods. 1 zákona NR SR č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    • znalosť príslušnej legislatívy
    • organizačné a riadiace schopnosti
    • ovládanie štátneho jazyka
    • ovládanie  práce s PC
    • bezúhonnosť

     

     

    Požadované doklady potrebné predložiť do VK spolu s prihláškou:

    • písomná prihláška do výberového konania
    • overené kópie dokladov o najvyššom dosiahnutom vzdelaní
    • overený doklad o absolvovaní I. atestácie alebo jej náhrady
    • potvrdenie o dĺžke pedagogickej praxe
    • profesijný životopis
    • výpis z registra trestov ( nie starší ako 3 mesiace )
    • lekárske potvrdenie o telesnej spôsobilosti a o duševnej spôsobilosti pedagogického zamestnanca potrebná na výkon pedagogickej činnosti
    • písomný návrh koncepcie rozvoja základnej školy s materskou školou
    • písomný súhlas uchádzača na spracovanie osobných údajov podľa zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov

     

       Prihlášku a ďalšie požadované doklady je potrebné zaslať, alebo osobne doručiť v uzatvorenej obálke s označením „Výberové konanie – ZŠ - neotvárať“, najneskôr do 25.01.2019 do 12.00 hod. na adresu:

     

    Obec Veľké Kozmálovce

    Obecný úrad, Veľké Kozmálovce 178

    935 21 Veľké Kozmálovce

     

     

    Rozhodujúcim je dátum podania na poštovej pečiatke.

     

         Obálku je potrebné označiť „Výberové konanie ZŠ - neotvárať“. Termín, čas a miesto výberového konania bude oznámený prihláseným uchádzačom, ktorí splnia požadované predpoklady,  najneskôr 7 dní pred jeho uskutočnením.

     

                                                                           

    Veľké Kozmálovce 15. 1. 2019                                                    

     

                                                                                                         Mgr. Tomáš Báťa         

                                                                                                            starosta obce                      

  • Vianočná besiedka

    Vianočná besiedka

    Dňa 21.12.2018 sa uskutočnila tradičná Vianočná besiedka. Potešila všetkých pozvaných a navodila tú pravú vianočnú atmosféru. Bola príjemným spestrením všedných dní nielen pre žiakov, ale aj pre hostí a rodičov.

    V kultúrnom programe sme sa naladili sviatočne, prostredníctvom básní, piesní, vinšov a scénky. Neskôr oči detí žiarili šťastím pri vianočnom stromčeku, pod ktorým mali kopu darčekov. Vianoce sú predsa sviatky radosti, veselosti, pokoja, čas modlitieb a detských túžob.    

    So svojimi blízkymi sme strávili príjemné chvíle.

  • Vianočné prianie

  • Mikuláš, čo pre nás máš?

    Mikuláš, čo pre nás máš?

    Ďakujeme, Mikuláš,

    za tie krásne chvíle,

    za darčeky od teba,

    za úsmevy milé.

    Stretneme sa o rok zas,

    príď, Mikuláš, medzi nás.

     

    Mikuláš nás neobišiel ani tento rok. V nedeľu 9.12.2018 zavítal  do obecného úradu. Prišiel aj so svojimi pomocníkmi anjelom a čertom. Naši žiaci ho už netrpezlivo očakávali. Mikuláš to ale s deťmi vie. Na počkanie vyčaril úsmev na ich tvárach a rozžiaril im očká. Školáci si pre neho pripravili pekné básničky a pesničky, za čo dostali od Mikuláša sladkú odmenu.                                                                                                  

  • Vianočná besiedka

  • Návšteva predškolákov

    Návšteva predškolákov

    V pondelok 26.11.2018 navštívili našu základnú školu predškoláci z MŠ. Všetci sme sa na nich už dávno tešili. Privítal ich aj prvácky škriatok Hups, ktorý im ukázal, čo sa už naša prváčka Vlastička stihla za niekoľko mesiacov v škole  naučiť.

    Potom už škôlkárov čakala  machuľková hodina. Dúfame, že sa deťom v našej škole páčilo. Pretože aj z nich budú už čoskoro veľkí školáci.

    Ďakujeme všetkým zúčastneným za príjemne prežité chvíle.

  • Vystúpenie pre dôchodcov

      Vystúpenie pre dôchodcov

    „Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny podľa múdrosti, čo sa mu zračí v oku, podľa slov, podľa vrások a bielych vlasov. Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia  majú radi, hovorí jedna ľudová múdrosť.“

    Žiaci ZŠ dňa 25.11.2018 vystúpili v programe pre Jednotu dôchodcov vo Veľkých Kozmálovciach. Nedeľné popoludnie spríjemnili staršej generácii básňami a piesňami. Pripraveným programom im chceli ukázať, že si vážia všetko, čo pre nich starí rodičia robia a že ich majú  radi.

    Bolo to príjemné stretnutie a sme radi, že sme prispeli k vytvoreniu sviatočnej atmosféry.

     

  • Týždeň zdravej výživy

    Týždeň zdravej výživy

    Týždeň zdravej výživy v našej škole prebiehal od 26.09. do 03.10.2018. Počas neho mali žiaci možnosť obdivovať, spoznávať nielen tvary, vôňu a chuť zeleniny, ale predovšetkým jej dôležitosť pre zdravie. Hlavným cieľom bolo podporiť u žiakov zdravý životný štýl, viesť ich  k zdravej výžive a správnej životospráve. V priebehu týždňa sme zrealizovali rôzne aktivity. Bola to výstavka zeleniny, prezentácie  a overenie si vedomostí  riešením pracovných listov. Každý deň sme tiež desiatovali čo najväčšie množstvo zeleniny. Zeleninové dni sme spájali  s ochutnávkou rôznych druhov zeleniny, prípravou zeleninových šalátov a jedál. Týždeň sa niesol v znamení zdravého,  chutného jedla a osvety o zdravej výžive. Žiaci počas neho dokázali, že sa vedia zdravo, racionálne a pritom chutne stravovať. Každý deň v tomto týždni bol iný, zaujímavý a príťažlivý. 

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019

    Slávnostné otvorenie školského roka 2018/2019

    Na slávnostnom otvorení nového školského roka pani riaditeľka srdečne privítala hostí, rodičov, pedagógov a všetkých žiakov.Osobitne v škole vítala tú najmenšiu – prváčku Vlastičku, ktorá sa po prvýkrát posadí do školskej lavice. Žiakom zaželala  mnoho vedomostí a zručností, aby to bol školský rok pestrý, veselý a plný objavov.Pedagógom zas veľa pozitívnej energie, množstvo pedagogického taktu a správnych odpovedí na zvedavé otázky žiakov. Veríme, že spoločne sa nám to  úspešne podarí zvládnuť. Na slávnostnom otvorení nového školského roka pani riaditeľka srdečne privítala hostí, rodičov, pedagógov a všetkých žiakov.Osobitne v škole vítala tú najmenšiu – prváčku Vlastičku, ktorá sa po prvýkrát posadí do školskej lavice. Žiakom zaželala  mnoho vedomostí a zručností, aby to bol školský rok pestrý, veselý a plný objavov.Pedagógom zas veľa pozitívnej energie, množstvo pedagogického taktu a správnych odpovedí na zvedavé otázky žiakov. Veríme, že spoločne sa nám to  úspešne podarí zvládnuť.

  • Koncoročný výlet - Hubertove detské dni v Antole

    Koncoročný výlet - Hubertove detské dni v Antole
    22. 6. 2017

    Na koncoročný výlet sme sa vybrali na Hubertove detské dni do Antola. V hradnej záhrade na nás čakali rôzne stanovištia , kde deti hádali názvy zvierat, zvuky, jazdili na koni, sledovali výkony sokoliarov,stavali vtáčiu búdku a podobne. Boli sme aj na prehliadke kaštieľa a na nádvorí si deti pozreli divadielko spojené s piesňami. Počasie bolo príjemne letné,deň prebiehal v krásnej atmosfére a na pamiatku sme si doniesli do školy malú borovicu a búdku pre vtáčiky.
     

  • MDD

    MDD
    1. 6. 2017

    Na Deň detí nemôžeme zabudnúť a tento rok sme si pre ne pripravili cyklotúru do Nového Tekova. Deň sme strávili na Ranči u Bobiho - najskôr s domácimi zvieratkami v minizoo, potom jazdou po Hrone na koči a po dobrom obede si deti mali možnosť vyskúšať aj jazdu na koňoch. Pán Pánik doprial deťom aj zmrzlinu. V poobedňajších hodinách sme sa presunuli do Bažantnice v Starom Tekove, kde si deti dali zmrzlinu, pozreli si zvieratá a zahrali sa. Čakala nás cyklotúra späť do Kozmáloviec. Tento deň nám počasie prialo a deti si odniesli kopec zážitkov. 
     

  • Čriepky 2017

    Čriepky 2017
    28. 5. 2017

    Ani tento rok sme nevynechali prehliadku detských folklórnych súborov na Lipníku Čriepky. Na tejto prehliadke sa prezentujú deti s tradíciami a životom našich predkov. Okrem súborov z okolitých obcí sme mali možnosť vidieť folklórny súbor z Padiny. 
     

  • Dni zdravej výživy

    Dni zdravej výživy
    26. 5. 2017

    V dňoch od 15. do 26. 5. prebiehali na našej škole Dni zdravej výživy. Počas týchto dní obmedzujeme nezdravé jedlá na minimum a zameriavame sa na zdravé stravovanie. Deti tvorili projekty o zdravej výžive a robili si ovocné šaláty. Spoznávali sme rôzne druhy ovocia. 25. mája nás v škole navštívila aj pani Bajanová z Rybníka, ktorá sa venuje bylinkárstvu. Doniesla rôzne druhy byliniek a porozprávala nám , aké využitie majú bylinky. Krásne nám rozvoňala celú triedu a dozvedeli sme sa veľa užitočných rád o bylinkách. Záujem o takúto zaujímavú besedu prejavil aj pán starosta a prišiel sa pozrieť na našu netradičnú hodinu.  
     

  • Deň matiek

    Deň matiek
    14. 5. 2017

    Mama je človek, ktorý vie nahradiť každého, ale ju nenahradí nikto... Preto sme aj my pre mamičky pripravili pekný program, aby sme ich potešili počas ich sviatku. Druhú májovú nedeľu sme sa zišli v KD a pán starosta na úvod všetkých privítal. DFS Hronček sa predstavil s programom Na zelenej trávičke. Nasledoval program detí z MŠ a pokračovali žiaci zo ZŠ. V básňach a piesňach vyjadrili lásku mamičkám a dievčatá predviedli svoj talent v modernom tanci. Po vystúpení deti obdarovali mamičky kvietkami a pán starosta zaželal všetkým príjemnú nedeľu. 

     

  • Vystúpenie pre dôchodcov

    Vystúpenie pre dôchodcov
    7. 5. 2017

    Aj tento rok sme s našimi žiakmi pripravili program pre Jednotu dôchodcov vo Veľkých Kozmálovciach. Prvú májovú nedeľu sme im spríjemnili stretnutie básňami , piesňami a tancom. Sofia Ela Jančová zahrala na husliach ľudovú pieseň a doplnila ju svojim krásnym spevom. Bolo to príjemné stretnutie a starí rodičia mali zo svojich vnúčat úprimnú radosť.
     

  • DOD a zápis do 1. roč.

    DOD a zápis do 1. roč.
    4. 4. 2017

    Naša škola dnes svoje brány otvára a nových školákov prijíma... Takto vítali naši školáci deti z MŠ, ktoré dnes prišli na Deň otvorených dverí. Žiaci ich privítali básňami, piesňami aj tancami. Poukazovali im celú školu a spoločne sa zahrali. Predškoláci si vyskúšali školské lavice a pani učiteľke predviedli svoje vedomosti, ktoré získali v MŠ. Za odmenu dostali zajačikov a lízatká. Aj naše deti dostali od škôlkarov sladkosti. Strávili sme spolu pekné predpoludnie a v poobedňajších hodinách pokračoval zápis do 1. roč.                                                  

  • DOD a zápis do 1.roč. ZŠ

    DOD a zápis do 1.roč. ZŠ

    Dňa 4.4.2017 organizujeme na našej škole Deň otvorených dverí od 9,30 do 12,00 hod. Žiaci majú pripravený program a ukážky vyučovacích hodín. V poobedňajších hodinách prebehne zápis žiakov do 1. roč. ZŠ. od 13,00 do 16,00 hod. Obec prispieva na školské pomôcky v sume 100,- € na každého žiaka prvého ročníka.
     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Veľké Kozmálovce
    Veľké Kozmálovce č.56 ,935 21
  • 036 634 2135

Fotogaléria